Kerim Sušić

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/logosorg/public_html/includes/menu.inc).

Kerim Sušić je rođen 1983. godine u Sarajevu. Nakon završene Prve gimnazije upisuje studij filozofije i sociologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje 2008. stječe zvanje profesora filozofije i sociologije. Potom upisuje poslijediplomski doktorski studij iz filozofije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje 2018. brani doktorski rad pod naslovom „Pojam sreće u filozofiji al-Fârâbîja: Klasični izvori i utjecaji na srednji vijek“ i stiče zvanje doktora znanosti, znanstveno polje filozofija.
Kerim Sušić je član prvog znanstveno- istraživačkog inkubatora ( ZINK ) na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, kao i Academije Analitice - društva za razvoj logike i analitičke filozofije u Bosni i Hercegovini. Također, član je uređivačke redakcije časopisa Sophos kojeg izdaje ZINK, kao i Logosa – časopis za filozofiju i religiju čiji je izdavač Centar za kulturu i edukaciju u Tuzli.

Znanstveni radovi:

- Majmonidovo poimanje savršenstva, Sophos, br.7, 2014.
- Metafizika Prvoga u filozofiji al-Fârâbîja, Logos, br.2, 2013.
- Dimenzije sreće u filozofiji Abu Nasra al-Fârâbîja, Sophos, br.4, 2011, str.63-103
- Al-Fârâbîjeva politička filozofija, Sophos,br.2, 2009, str. 55-75.

Prikazi:

- Sušić, Kerima; Maimonides, Tamar M. Rudavsky (2010), Sophos, br. 7, 2014.
- Sušić, Kerim; Zen budizam i japanska kultura, Daisec Teitaro Suzuki (2005), Sophos, br.2, 2009.

Znanstveni skupovi:

- Sušić, Kerim; Srednjovjekovna jevrejska filozofija i klasična arapsko-islamska filozofija: Majmonidova parabola o Kralju iz Vodića zabludjelih-Koncept savršenstva u filozofiji Majmonida, „ZINK 2013“, Znanstveno istraživački inkubator i Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu, 2013.
- Sušić, Kerim; Klasična arapsko-islamska filozofija: Al-Fârâbîjevo učenje o sreći, "ZINK 2011", Znanstveno istraživački inkubator i Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu, 2011.
- Sušić, Kerim; Islamska politička filozofija - Al-Fârâbi, "ZINK 2009", Znanstveno istraživački inkubator i Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu, 2009.